تغییرات فصلی با بسیاری از مشکلات تنفسی مرتبط است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم شانس بیماری قلبی یا عود شرایط قبلی آن‌ها را افزایش می‌دهد.
 

مقدمه

از روزهای گرم تابستان تا شب‌های سرد، همگی ما در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرفه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و موارد دیگر قرار داریم. فقط یک سیستم ایمنی قوی می‌تواند به شما در پیشگیری از این بیماری‌های فصلی کمک کند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که تمام اقدامات پیشگیرانه مربوط به این فصول را دنبال کرده اید و از همه بیماری‌های شایع در پاییز و زمستان اطلاع کافی دارید.
 

آشنایی با بیماری های فصل سرما

1- سرماخوردگی
سرماخوردگی شایع‌ترین بیماری است که هرساله افراد بی شماری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این حال، با شروع فصل سرد سال این بیماری در اوج قرار می‌گیرد. هر سال بیش از یک میلیارد نفر شرایط بسیار سختی ازسرماخوردگی را تجربه می‌کنند و از مشکلات سنگینی رنج می‌برند. این بیماری مسری و می‌تواند توسط بسیاری از انواع مختلف ویروس‌ها ایجاد شود. سرماخوردگی باعث می‌شود که شما دچار گرفتگی یا آبریزش بینی ، خستگی عمومی، درد عمومی بدن و عطسه‌های مکرر شوید. بهترین راه برای جلوگیری از سرماخوردگی تطبیق دادن بدن‌تان با مواد خوراکی طبیعی و عمل به توصیه‌های پزشکی می‌باشد:
- آب بدن‌تان را تامین کنید.
- از غرغره آب نمک استفاده کنید.
- برای درمان فوری از عسل استفاده کنید.
- از بخور برای تسکین سرفه و نرم شدن ترشحات موجود در بینی خود استفاده کنید.
- از نوشیدن آب سرد و مایعات گازدار دیگر اجتناب کنید.
 
2- آنفولانزای معده
این عفونت در ماه‌های پاییز و زمستان شایع‌تر است. هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما ضعیف می‌شود، بدن شما با عوامل باکتریایی مواجه شده که بر روی آن تاثیر می‌گذارند. اگرچه این حالت جدی نیست، اما مطمئنا برای افرادی که به دنبال درمان اولیه هستند نگران کننده است.

شایع‌ترین علائم عفونت معده عبارتند از:
- استفراغ
- تشنگی بیش از حد
- مدفوع سبز رنگ، تب
- اسهال
- از دست دادن اشتها
- درد در ناحیه شکمی

توجه داشته باشید که این یک بیماری معمولی است و نیازی به هیچ دوره خاصی از درمان ندارد. با این حال، اگر وضعیت رو به وخامت گذاشت، بهتر است تنها به جای به کار بستن روش‌های خانگی از یک پزشک کمک بگیرید. برخی از درمان‌های خانگی برای آنفولانزای معده به شرح زیر است:
- تغییر رژیم غذایی به خوردن برنج، نان تست و موز
- قبل از آماده کردن غذا، دست‌ها، سبزیجات و ظروف پخت و پز را شسته و تمیز کنید
- خواب فراوان کمک کننده است
- آب بدن‌تان را تامین کنید
- از پدها و تشک‌های گرم کننده برای تسکین درد استفاده کنید
- مکمل روی می‌تواند به کاهش شدت درد کمک می‌کند.

موارد و مواد غذایی که باید از آن‌ها اجتناب کنید عبارتند از:
- محصولات لبنی
- نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه، چای سیاه و شکلات
- غذاهای ادویه‌دار
- غذاهای اسیدی
- شیرین کننده‌های مصنوعی
- الکل
 
3- حمله قلبی
افراد مبتلا به بیماری قلبی باید تحت مراقب‌های شدیدی قرار بگیرند، به خصوص در طول ماه‌های سرد سال. دلیل این امر اینست که تغییرات فصلی با بسیاری از مشکلات تنفسی همراه است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم شانس بیماری قلبی یا عود شرایط قبلی آن‌ها را افزایش می‌دهد. توصیه‌های زیر برای جلوگیری از بروز این مشکل به شرح زیر می‌باشند:
- خوردن وعده‌های غذایی در فواصل منظم
- کنترل سطح فشار خون به طور منظم
- مصرف به موقع داروهای تجویزی
- اجتناب از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل
- ماندن در خانه و استفاده از حمام آب گرم
- چکاب منظم پزشکی
- کاهش مصرف نمک
 
4- پنومونی
یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که در ماه‌های پاییز و زمستان شایع می‌شود، پنومونی است. این عفونت ریه ناشی از قارچ‌ها، باکتری‌ها یا ویروس‌ها است. پزشکان معتقدند علائم پنومونی نباید نادیده گرفته شود و باید به سرعت تحت درمان قرار گیرند، زیرا اگر عفونت در ابتدا درمان نشود، می‌تواند عملکرد ریه‌ها، مغز و بسیاری از ارگان‌های مرتبط بدن را به طور قابل توجهی مختل کند. اقدامات زیر می‌تواند به بهبود شرایط شما کمک کند:
- برگ گیاه ریحان از بروز پنومونی جلوگیری می‌کند
- زنجبیل برای تسکین درد گلو مفید است
- آب بدن‌تان را تامین کنید
- از تب برها برای از بین بردن تب استفاده کنید
- آب اسفناج و هویج به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند
- سیر با عفونت مبارزه می‌کند

ادامه دارد...

منبع: trita.org